Liga de tir cu arcul „Tevtar”

Archery league "Tevtar"
Liga arcașilor cu bună voință!

 

  Clubul a fost fondat în 2014.
          Singurul club din Moldova de tir cu arcul tradițional.
          Al doilea cel mai important tip de activitate al Asociației „Bastion”, este reconstituirea istorică a popoarelor de stepă din Hoarda de Aur din secolele XIII-XIV.
          De-a lungul anilor, am reprezentat Moldova în turnee organizate în țări precum:
  - Turcia (Campionatul Mondial pentru Cupa Fetih „Fetih Kupasi Conquest Cup” 2017-2018-2019);
  - Coreea (Festival și turneu internațional la Yecheon „Yecheon World Archery” 2019);
  - Ucraina (Turneul Internațional de la Pirogovo „Tradiția de tir cu arcul” 2018. Turneul „Săgeată de piatră”, Turnee de la Odesa, Khotyn, Săgețile lui Medzhibosh);
- România (Turneul Internațional „Cantacuzino” 2018-2019, Oradea);
- Bulgaria (Al II-lea Turneu Internațional de Tir cu Arcul Tradițional 2021, al II-lea Festival Internațional „Novo Nachalo” 2022);
- Belarus (turnee internaționale 3D „Spring Hunt”, „Autumn Hunt” 2017-2018);
          Suntem organizatori de turnee de tir cu arcul în cadrul festivalurilor („Al cincilea Turnul”, singurul festival din Moldova într-o cetate medievală, dedicat zilei orașului Soroca, „Vatra” festival medieval -  2016-2017-2018) și evenimente independente „Săgeata de argint”. Reprezentanții clubului au câștigat în mod repetat premii la turneele internaționale și naționale de tir cu arcul tradițional.
          Membrii clubului i-au parte activ și la evenimente culturale dedicate istoriei Evului Mediu:
 - lecturi de popularizare a istoriei în format „15x4”.
 - desfășurarea de cursuri de master, spectacole demonstrative pentru lecțiile școlare de istorie și la diverse sărbători din oraș și Festivaluri regionale dedicate Sportului, Culturii și Istoriei.
          Clubul a participat la filmările a două părți ale filmului documentar „Istoria Moldovei” și „Ștefan cel Mare”, iar adăugător filmează propriile videoclipuri educaționale pe teme de tir cu arcul și recreație.
          Ca parte a Asociației „Bastion”, clubul de tir cu arcul „Tevtar” a participat la numeroase evenimente dedicate atât evenimentelor culturale locale, cât și sărbătorilor internaționale. Membrii clubului sunt pasionați de reconstrucție istorică, se ocupă și de fabricarea diverselor produse (Săgeți, tolbe, arcuri, jambiere, curele, vase din piele).
          Antrenamentele sunt conduse de Victor Galkin, campionul Republicii Moldova la tir cu arcul tradițional și laureat al numeroaselor turnee internaționale.
          Tirul cu arcul tradițional este un sport minunat care vă permite să dezvoltați atenția, concentrarea,  dezvoltarea caracterului întru obținerea rezultatelor și atingerea obiectivelor. Aceasta este, de asemenea, o formă benefică de meditație!
          Aceasta este, de asemenea, o activitate grozavă pentru întreaga familie, care poate fi făcută afară în timpul verii (ceea ce este foarte important în epoca gadgeturilor electronice și a vieții de acasă).
          Vom fi bucuroși să vă vedem în rândurile noastre, chiar dacă participați la o singură lecție! La urma urmei, această activitate vă poate schimba întreaga viață, așa cum sa întâmplat cu mulți dintre noi!
          Datorită atmosferei prietenoase, este întotdeauna o plăcere să vă relaxați trupul și sufletul în timpul sesiunilor noastre de antrenament! :)

Antrenamente

Din 2014, clubul nostru practică și predă tirul cu arcul tradițional. La fel și reconstrucția istorică. Tirul cu arcul tradițional este un sport minunat care vă permite să dezvoltați atenția, concentrarea, dezvoltarea caracterului întru obținerea rezultatelor și atingerea obiectivelor.
Aici puteți: trage cu un arc tradițional (este necesar un antrenament unic cu un instructor); comandați un master class de tir, precum și o excursie la poligonul de tragere pentru evenimente corporative.
Tel.: +373 79624249
e-mail: tevtar.archery@gmail.com
Ruslan Sandu
Căpitanul clubului „Tevtar”
antrenor

Ruslan Sandu

Căpitanul clubului „Tevtar”
antrenor
+37379624249