Reconstrucție istorică

Recrearea culturii materiale și a spiritului Evului Mediu. Reconstructorii sunt angajați în confecționarea  obiectelor și evenimentelor din viața oamenilor din trecut. Bătălii masive, jocuri de rol, sărbători fascinante, manevre militare, arheologie experimentală - acesta este un hobby interesant pentru orice vârstă.

Direcția Sportivă

Historical Medieval Combat (HMB) în Moldova este un sport tânăr, dar în dezvoltare rapidă, care atrage prin dinamism, frumusețe și senzații tari. Antrenamentele de lupte au loc prin folosirea armelor speciale protejate (tyambara) și echipamente speciale de protecție.

Lecturi și cursuri de master

Lecturi tematice în Moldova despre Evul Mediu. Cursuri de master pe teme istorice - un atelier de monede, studierea izvoarelor medievale, meșteșuguri, caligrafie, confecţionarea accesoriilor din piele, antrenament cu arcul tradițional, confecționarea unei adevărate armuri cavalerești - aceasta este toată sfera de activitate a Asociației "Bastion".

Despre noi

  Asociația „Bastion” este cea mai mare asociație de iubitori de reconstrucție istorică din Moldova. Organizația este formată din opt cluburi care desfășoară antrenamente în lupta istorică medievală, susțin lecturi istorice și conduc cursuri de master, recreează cultura materială a vremurilor trecute, dezvoltă tradiții militare străvechi de tir cu arcul și organizează festivaluri și turnee.

 

 

Pe 21 septembrie, în incinta satului Sadaclia, raionul Basarabiasca, membrii cluburilor „Spada Moldovei”, „Londra”, „Sf. Martha's Abbey” au demonstrat o bătălie istorică medievală, iar pentru tineri au condus sesiuni de sparring cu arme moi și în echipament special de protecție pentru toată lumea. Anul acesta, Ecaterina Obadă, campioană, antrenoare și originară din satul Sadaclia, a primit diploma de „locuitor de onoare al satului” și a fost pur și simplu necesar să prezinte și să povestească despre pasiunea ei întregului sat, într-o sărbătoare atât de minunată ca hramul satului. Programul a fost deschis de cavalerii care au arătat un duel la categoria „scut-spadă”, după care s-a dovedit că unul dintre cavalerii incognito era o fată - Daria Sirotiu. A doua pereche de luptători a demonstrat lupta cu spade lungi, după care a fost demonstrată o luptă conform regulilor „luptelor profesionale” cu lovituri și tehnici de aruncare, iar în concluzie luptătorii s-au întrecut într-o mică luptă grup - o luptă doi la doi.
          După prezentare, toți doritorii au fost îmbrăcați cu căști speciale de protecție cu măști, au primit săbii și scuturi sportive moi și au fost invitați să se încerce rolul de cavaler modern.
          În numele întregii asociații istorice „Bastion” dorim să mulțumim mamei și tatălui Ecaterinei pentru primirea călduroasă și foarte gustoasă, precum și primăriei satului Sadaclia și personal primarului Ion Galeru pentru o mini vacanță minunată!


Video raport - https://www.youtube.com/playlist?list=PLxzj6lWiHH3PvS4x_NqV-oGFkICPOtoW5