Clubul de reconstrucție istorică „Londra”

«London company of vintners»

  Clubul de reconstrucție istorică „Londra” a fost fondat în primăvara anului 2007; sarcina sa de bază este de a recrea viața materială și organizarea militară a companiei comerciale londoneze „Vintners” de la sfârșitul secolului al XIV-lea, primul sfert al secolului al XV-lea.
          Clubul a participat activ atât la evenimentele naționale, cât și la festivaluri internaționale din Ucraina, Lituania, Bulgarea, Spania și România, cum ar fi:
- Castelul Lubart, orașul Luțk;
- „Падарам”, Kyivan Rus' Park;
- „Фэдарм”, Kyivan Rus' Park;
- festivalul „Bătălia de la Valmont”, Kiev;
- „Jotvos vartai”, Alytus;
- Festivalul Medieval Oradea, Oradea, România;
- Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, Suceava, România;
- „Middle New Mandri”, Belgorod-Dnestrovsk.
Și altele.
          Putem spune cu mândrie că coechipierul nostru Saveli Ganea a condus echipa națională a Moldovei în turneul internațional „Bătălia Națiunilor” și a ocupat onorabilul loc de vicecampion la categoria „Spadă lungă”, și multe alte victorii în sportul internațional de scrimă istorică și turnee cavalerești.
          Membrii clubului participă activ și la evenimente culturale dedicate istoriei Evului Mediu:
- lecturi de știință medievală în format „15x4”.
- desfășurarea de cursuri de master, spectacole demonstrative pentru lecțiile de istorie școlare și la festivaluri din oraș;
- participarea la filmările filmului documentar „Ștefan cel Mare. Istoria Moldovei"
          În plus, clubul organizează o serie de evenimente în format „living history”, excursii în locurile istorice ale Moldovei (Orheiul Vechi, Dolmuzhany, Cricova, Căpriana), și organizează festivaluri închise în format de manevre istorice.
          Datorită hărniciei membrilor noștri, clubul londonez se ocupă de coaserea a seturilor de îmbrăcăminte medievală, corturi, copertine și orice altceva, confecționând articole de uz casnic din lemn și metale, cum ar fi mobilier, armuri, modele de arme și picturi de litere și texte în stil medieval.
          Coechipierul nostru, Emir Cherkasov, conduce antrenament de luptă cu sulița.
          Datorită interacțiunii strânse cu alte cluburi ale Asociației Bastionului, din 2014 până în 2018, a fost  posibilă participarea și organizarea Primului Festival Medieval din Moldova „Vatra”, precum și la singurul festival din Moldova într-o cetate medievală - „Al cincilea turn” din Soroca.
 
          De la înființare, clubul a devenit o comunitate de prieteni, gata să se susțină reciproc nu doar în teren și pe cîmpul de luptă, ci și în viață. Suntem foarte mândri de tovarășii noștri din Asociația „Bastion”, alături de care putem organiza și participa o varietate de evenimente care îmbină sportul, știința istorică și meșteșugăritul.

Antrenamente

 Club pentru reconstrucția istorică a comercianților de vin din Londra de la sfârșitul secolului al XIV-lea începutul secolului al XV-lea.
Facem antrenament de luptă cu sulițe, participăm și organizăm evenimente culturale medievale.
Contacte:
Saveli +37369514442

Saveli Ganea

Căpitanul clubului