Reconstrucție istorică

Recrearea culturii materiale și a spiritului Evului Mediu. Reconstructorii sunt angajați în confecționarea  obiectelor și evenimentelor din viața oamenilor din trecut. Bătălii masive, jocuri de rol, sărbători fascinante, manevre militare, arheologie experimentală - acesta este un hobby interesant pentru orice vârstă.

Direcția Sportivă

Historical Medieval Combat (HMB) în Moldova este un sport tânăr, dar în dezvoltare rapidă, care atrage prin dinamism, frumusețe și senzații tari. Antrenamentele de lupte au loc prin folosirea armelor speciale protejate (tyambara) și echipamente speciale de protecție.

Lecturi și cursuri de master

Lecturi tematice în Moldova despre Evul Mediu. Cursuri de master pe teme istorice - un atelier de monede, studierea izvoarelor medievale, meșteșuguri, caligrafie, confecţionarea accesoriilor din piele, antrenament cu arcul tradițional, confecționarea unei adevărate armuri cavalerești - aceasta este toată sfera de activitate a Asociației "Bastion".

Despre noi

  Asociația „Bastion” este cea mai mare asociație de iubitori de reconstrucție istorică din Moldova. Organizația este formată din opt cluburi care desfășoară antrenamente în lupta istorică medievală, susțin lecturi istorice și conduc cursuri de master, recreează cultura materială a vremurilor trecute, dezvoltă tradiții militare străvechi de tir cu arcul și organizează festivaluri și turnee.Băieții și fetele din cluburile asociației istorice „Bastion” au participat la cursa „Fun Run” în costume istorice și chiar armură. „FUN RUN” este o cursă organizată pe străzile centrale ale Chișinăului pentru toți cei care doresc să susțină popularizarea unui stil de viață sănătos și să se distreze. Mulțumim organizatorilor pentru acest eveniment interesant. Astfel de curse atrag oameni noi în mișcarea de reconstrucție istorică și aceasta este lucru foarte necesar dezvoltării noastre! :)

Highlights - https://www.facebook.com/chisinaumarathon/posts/pfbid058WeYah9MaKJbNshVxDufUxqMsueQaKtrEdGyfXgKe2NuicSp3XZwrieF2AejH7DlVideo raport - - https://www.youtube.com/watch?v=7seVkhQU21U&list=PLxzj6lWiHH3P746A5AE2sTUXhYoxMVye_