Condotta „Crucea sângeroasă”

Condotta "San Andrea Aragonese"

  Condotta „San Andrea Aragonese” – „Bloody Cross” este un club tânăr de scrimă din Chișinău (înființat la 1 mai 2019), care își propune să studieze și să popularizeze scrima istorică din Evul Mediu și Noua Epocă conform tratatelor de scrimă istorică conform tradiției și postulate ale artelor marțiale istorice europene (H.E.M.A). Dacă ești interesat să știi cum în Evul Mediu se luptau cu un arsenal complet de tehnici (de exemplu, inpunsăturile sunt interzise în ISB deoarece sunt periculoase) sau vrei să înveți scrima artistică, cel mai probabil ești pe drumul direct către noi. În Moldova și Chișinău, din câte știm, nimeni nu se ocupă mai mult de acest subiect. Dacă există, vom fi bucuroși să ne întâlnim și să facem schimb de experiență și să învățăm împreună și să studiem tehnicile istorice de scrimă - suntem deschiși cooperării.
          Noi, fondatorii Kondotta Bloody Cross, avem avantajul că suntem oameni maturi care au atât experiență în viață, cât și în arte marțiale, așa că acordăm prioritate tehnicii și respectării absolute a Tehnicilor de siguranță – omul este o ființă fragilă. O atenție deosebită este acordată echipamentelor de siguranță. Persoanele care nu au fost instruite în tehnici de siguranță, persoanele fără echipament de protecție nu au voie să participe la sparring.
          Condotta folosește tehnica Fiori dei Liberi și manuscrisul 1.33 pentru tehnica Evului Mediu (secolele 13-15), și tehnica lui Achille Marozzo pentru Timpul Nou (secolele 16-17) ca bază pentru studiul său. Tipuri de arme studiate: suliță, glaive, halebardă, sabie de jumătate de lungime (lungă), scut-sabie cu o singură mână, pumnal.
          Condotta conduce spectacole demonstrative atât la festivaluri interne, cât și planificate la diverse evenimente deschise privind luptele medievale, seminarii cu aliații cluburi pentru studiul aprofundat al tehnicilor de scrimă.
          Pentru orele inițiale, un costum sport și pantofi sport sunt suficiente - în viitor va fi necesar să achiziționați replici de antrenament ale armelor, echipamentului de protecție, croirea trusei minime și achiziționarea echipamente de speciale pentru spectacole publice.
          Condotta este, de asemenea, implicată în reconstrucția unei unități de infanterie profesionistă mercenară, Italia al XV-lea-începutul secolului al XVI-lea.
          În Kondotta, se obișnuiește să se dezvolte în mod constant atât tehnica de gardă, cât și baza sa materială, echipament.

Antrenamente

Condotta „San Andrea Aragonese” – „Crucea Sângeroasă” este angajată în studiul scrimei istorice din Evul Mediu și Epoca Nouă conform tratatelor de scrimă istorică și aderă la postulatele artelor marțiale istorice europene (H.E.M.A.) și este, de asemenea, angajată în reconstrucția unei unități de infanterie mercenară din perioada războaielor italiene de la sfârșitul secolului al XV-lea - începutul secolului al XVI-lea.
 
Arme studiate: suliță, glaive, halebardă, sabie de jumătate de lungime (lungă), scut-sabie cu o singură mână, pumnal.
 
Numere de telefon pentru contact: +37378989277 Oleg; +37369776909 Vitalie.

Echipa noastră

Egor Bîtcov

Sergent de aripă germană Condotta

Oleg Doronenco

Căpitanul Condotta „Cruce de sânge”

Vitalie Cauia

Cancelarul și Consigliere Condotti

Nikita Ladic

Purtătorul de steag al Condotti